Afbeelding

Midden-Groningen gaat uitdagingen te lijf met Raadsakkoord

Algemeen

MUNTENDAM - Middenin Midden-Groningen. Dat ius de titel van het raadsakkoord, waarmee de gemeenteraad van Midden-Groningen de grote uitdagingen die de gemeente staat te wachten aan wil pakken.

Na de gemeenteraadsverkiezingen was er één ding waar alle partijen het direct over eens waren: Midden-Groningen staat voor grote uitdagingen. De grote uitdagingen vragen om stevige oplossingen, vanuit een sterke raad én in samenwerking met de inwoners van Midden-Groningen. Daarvoor is een raadsakkoord opgesteld. 

Thema’s

Een raadsakkoord bestaat uit afspraken over welke onderwerpen er de komende periode door de raad moet worden besproken omdát men het erover oneens is.  De raad heeft in een viertal bijeenkomsten, waarvan één met inwoners en maatschappelijke organisaties, gesproken over de thema’s die in het raadsakkoord opgenomen moeten worden. Uiteindelijk is gekozen voor Armoede, Jeugdzorg, Energietransitie en duurzaamheid em Beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen.

Ruimte iir de raad

Inmiddels heeft ook het college een collegeakkoord vastgesteld. Er is afgesproken dat de thema’s die de raad in het raadsakkoord opneemt, worden geschrapt uit het collegeakkoord. Kortom: het college geeft de raad de ruimte om hierin de regie te nemen. 

Nog steeds verschillen 

Zijn dit dan thema’s waarover de hele gemeenteraad het eens is? Dat is niet zo. Wel is het zo dat de raad het met elkaar eens is om in de komende raadsperiode met deze vier thema’s aan de slag te gaan. Binnen die thema’s kunnen er nog steeds verschillen zijn over de manier waarop de problemen opgelost moeten worden.