Het huttenbouwen is een van de succesnummers van de Kinderfeestweek.
Het huttenbouwen is een van de succesnummers van de Kinderfeestweek.

Veel belangstelling voor Kinderfeestweek Veendam

Algemeen

VEENDAM - Voor de Kinderfeestweek die volgende week op het evenemententerrein Borgerswold in Veendam wordt gehouden, hebben zich al 150 kinderen aangemeld. Thema dit jaar is Bestemming bereikt.

De familie Zomer gaat op vakantie naar Frankrijk, maar helaas: autopech. Hoe nu verder? Hoe bereiken ze hun bestemming? De belevenissen van de familie Zomer staan op het podium centraal.
De Kinderfeestweek in Veendam is een christelijke activiteit en dat komt onder andere tot uiting in vergelijkingen uit de bijbel die op het podium worden uitgespeeld. Die verhalen bieden volgens de organisatie voor veel situaties een oplossing. Ook de liederen die de band onder leiding van Peter Hartman speelt, sluiten daar regelmatig bij aan.

Workshopmiddag

Op het middagprogramma staan enkele activiteiten die niet mogen ontbreken, vinden zowel de kinderen als veel groepsleiders. Want wat is een kinderfeestweek zonder bijvoorbeeld een speurtocht, huttenbouwen of verftikkertje? Een onderdeel dat pas voor de tweede keer op het programma staat maar zeer waarschijnlijk een vaste waarde zal worden, is de workshopmiddag. Er zijn nu zeven workshops zeker: lasergamen, een kinderkoor, poppenspel, reuzenzeepbellen maken, toneel, volleybal en schilderen en mogelijk ook voetbal.

Avondprogramma

Daarnaast zijn er maar liefst vier avonden met speciale programma’s. Op maandag is er vanaf 19.30 uur een vrouwenavond met het thema Bestemming bereikt? Ontdekken wie je bent. Zoals eigenlijk ieder jaar is op dinsdag vanaf 19.30 de gezinsavond met een grote verloting. Dit jaar is Vrolijk theater terug en wel met de voorstelling Alles andersom. Waar de afgelopen jaren het jongerengedeelte werd verzorgd door Prime Time, is dat nu in handen van Afterbeat. De Engelse dj Genesis is van de partij, bij diverse jongeren mogelijk al bekend via zijn optredens op de Winkler Prins. Dat is op woensdag vanaf 19.00 uur, waarbij begonnen wordt met lasergamen. Het laatste avondprogramma is de Sing & Snack op donderdag vanaf 20.00 uur. De muziek wordt verzorgd door Soulfuel en na het zingen zijn er broodjes hamburger.

Kinderen kunnen tot en met vrijdag online aangemeld worden via de KFW-website en Facebook. Dit zorgt voor veel minder drukte bij de inschrijving op de maandag.