Kinderen leven zich uit tijdens de workshop Rho¨nrad. Frans Ouwejan
Kinderen leven zich uit tijdens de workshop Rho¨nrad. Frans Ouwejan

Veendam maakt zich op voor nieuwe editie Kinderfeestweek

Algemeen

VEENDAM - Na twee aangepaste edities door corona zal er van 22 tot en met 26 augustus weer een echte Kinderfeestweek in Veendam worden gehouden.

De speciale week voor alle kinderen van de basisschool wordt gehouden op het evenemententerrein in Borgerswold. Er worden tussen de 200 en 325 kinderen verwacht. Zo’n 150 medewerkers zullen alles in goede banen leiden.

Succesnummers 

De laatste Kinderfeestweek voor corona, in 2019, was een groot succes. De organisatie wil de succesnummers van die editie nu dan ook graag herhalen. Het gaat daarbij om workshops die ook door diverse lokale clubs en verenigingen kunnen worden verzorgd. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: kinderen krijgen een leuke activiteit aangeboden en de clubs kunnen zich promoten. In 2019 stond onder andere rhönrad van sv Clias, voetbal, laser gamen, toneel, dans, poppenspel, gps-speurtocht en bloemschikken op het programma. Sport- en cultuurclubs die voor de editie van dit jaar een workshop willen verzorgen, kunnen zich melden via info@kinderfeestweekveendam.nl.

Vrijwilligers gezocht 

Ook mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten, kunnen zich via het genoemde e-mailadres melden bij de organisatie. Nodig zijn onder andere groepsleiders, muzikanten, keukenmensen, toneelspelers, gastvrouwen en -heren, dagkrantmakers, EHBO-ers, schoonmakers, technici, spelleiders, fotografen en mensen voor het kinderpastoraat. De Kinderfeestweek in Veendam heeft immers een christelijke grondslag. Het doel van de stichting is namelijk om de kinderen en jongeren van Veendam en omstreken bekend maken met het Evangelie.