Een overzicht van de beursvloer.
Een overzicht van de beursvloer.

Leerlingen Winkler Prins ontdekken de wereld van techniek

Algemeen

VEENDAM - Leerlingen van Winkler Prins Veendam en het dr. Aletta Jacobs College Hoogezand hebben dinsdag het evenement Tech to the Future bezocht.

Dit is een grootschalige onderwijsbeurs op het gebied van techniek, georganiseerd vanuit de Sterk Techniek Onderwijsregio’s in de provincie Groningen. Mbo-scholen en enthousiaste regionale bedrijven uit verschillende branches, maar ook bijvoorbeeld de brandweer en Defensie, stonden in MartiniPlaza in Groningen klaar om de bezoekers te laten zien en vooral ook ervaren hoe breed de wereld van techniek is.

Leuk en gevarieerd 

De leerlingen uit Veendam en Hoogezand werden naar Groningen vervoerd met bussen van het Nationaal Bus Museum. Door zelf te zagen, timmeren en frezen ondervonden ze bij SSPB Praktijkcentrum Bouw hoe leuk en gevarieerd het werk van een timmerman/vrouw is. Een leerlinge van het dr. Aletta Jacobs College stond haar mannetje toen ze zelf ging lassen. Een WP-leerling ervoer hoe je met VR-simulatie een torenkraan bestuurt. Andere klasgenoten waren onder de indruk van de techniek van de grote John Deere-trekker. Verschillende leerlingen deden hun best om de techniek van het schilderen en airbrushen onder de knie te krijgen. 

Passie in Techniek 

Ook maakten de leerlingen kennis met het dronevliegen bij PIT. PIT staat voor Passie in Techniek. Het dr. Aletta Jacobs College en Winkler Prins Veendam werken op het gebied van Sterk Techniek Onderwijs onder deze naam samen. Zij ontwikkelden onder andere gezamenlijk een drone arena.