DELTA Netwerk staat klaar voor de inwoners van Pekela tijdens de Pekelder glasvezelcampagne.
DELTA Netwerk staat klaar voor de inwoners van Pekela tijdens de Pekelder glasvezelcampagne.

Campagne voor glasvezel in gemeente Pekela van start

Algemeen

OUDE PEKELA - DELTA Netwerk is het jaar begonnen met een glasvezelcampagne in de gemeente Pekela. Als 20 procent van de inwoners van Boven Pekela, Nieuwe Pekela en Oude Pekela voor 1 maart een abonnement afsluit, wordt er glasvezel aangelegd.

Inwoners die meedoen, krijgen dan een glasvezelaansluiting in huis en bovendien betalen zij geen aansluitkosten ter waarde van 650 euro. Via het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk zijn de diensten van meerdere landelijke top 10-telecomaanbieders beschikbaar zoals DELTA, Freedom en Caiway. Ook zijn er zakelijke oplossingen en voordelige combinatiemogelijkheden met mobiele telefonie beschikbaar.

Basisbehoefte

,,Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactief TV kijken, gamen en zorg op afstand. We zien daarbij ook dat mensen meer keuzevrijheid willen naast de bestaande netwerken. Daarom ben ik blij dat we nu ook de inwoners van de Pekela’s de mogelijkheid kunnen bieden om zich aan te melden voor hét netwerk van de toekomst”, zegt projectleider Saba Eshaq namens DELTA Netwerk.

Informatie-avonden

Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel en de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. De eerste is maandag 16 januari in De Binding in Oude Pekela. Een dag later, dinsdag 17 januari, is er een informatie-avond in De Riggel in Boven Pekela en op donderdag 26 januari is er een bijeenkomst in De Spil in Nieuwe Pekela. De inloop is telkens vanaf 19.00 uur, waarna om 19.30 uur een presentatie start. Hierna is er gelegenheid om vragen te stellen. Dinsdag 31 januari is er vanaf 19.30 uur een online-informatieavond. Aanmelden kan via deltanetwerk.nl/pekela.

Informatiepunt

Inwoners kunnen binnenkort ook terecht bij het Glasvezel Informatiepunt in winkelcentrum De Helling in Oude Pekela. Meer informatie is ook beschikbaar op de website deltanetwerk.nl/pekela.