De wethouders Ans Grimbergen, Henk-Jan Schmaal en Annelies Kleve bij de start van FitGaaf!. Foto: Bert Woltjes.
De wethouders Ans Grimbergen, Henk-Jan Schmaal en Annelies Kleve bij de start van FitGaaf!. Foto: Bert Woltjes.

Wethouders geven startsein van FitGaaf! op obs Noorderbreedte

Algemeen

VEENDAM - Op obs Noorderbreedte in Veendam is vanochtend het project FitGaaf! van start gegaan. Hiervoor kwamen maar liefst drie wethouders naar de school.

Via FitGaaf! worden leerlingen en hun ouders of verzorgers op een speelse manier bewust gemaakt wat er nodig is voor een gezonde leefstijl, wat er goed gaat en wat er misschien nog beter kan.

‘Mooi project’

Wethouders Henk Jan Schmaal (sport), Annelies Kleve (onderwijs) en Ans Grimbergen (gezondheid) gaven gezamenlijk het startsein en benadrukten hiermee het belang van een gezonde leefstijl en beweging. ,,FitGaaf! is een mooi project om de bewustwording over een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren te vergroten maar ook voor hun ouders en verzorgers. Het project gaat uit van een integrale aanpak waarin onderwijs, gezondheid en sport en bewegen hand in hand gaan om te komen tot bewustwording”, aldus het drietal.

Touwtje springen

Na het startsein gingen de sport- en beweegconsulenten van Veendam Beweegt met de kinderen, ouders en leerkrachten touwtje springen. In de klas werd vervolgens uitleg gegeven over FitGaaf!. Alle leerlingen kregen een kalender van drie weken en een stickervel mee naar huis. Voor iedere gezonde actie mogen ze een sticker plakken. Op de kalender is ook een gedeelte ingericht voor de ouders of verzorgers. Op deze manier kunnen ouder en kind samen leren over een gezonde leefstijl.


FitGaaf! gaat na obs Noorderbreedte starten op andere scholen. Veendam Beweegt hoopt dit jaar met zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente samen te werken om het project FitGaaf! uit te voeren.