De Grote Kerk van Veendam.
De Grote Kerk van Veendam.

Gesprekskring in Veendam over vreemde Bijbelverhalen

Algemeen

VEENDAM – Vreemde, bizarre of zelfs weerzinwekkende Bijbelverhalen. Die staan deze en volgende maand centraal tijdens vier gespreksochtenden in de Grote Kerk van Veendam.

De organisatie is in handen van de werkgroep Vorming en Toerusting - voor inspiratie en ontmoeting - van diverse samenwerkende kerken in Veendam, Wildervank, Ommelanderwijk/Zuidwending en omgeving.

Zoutpilaar

In november en december was er voor een eerste serie van vier ochtenden veel belangstelling. De tweede serie trapt af met het verhaal over de vrouw van Lot, die in een zoutpilaar veranderde. Na de verwoesting van Sodom keek zij, op de vlucht met haar gezin, nog één keer om. Wat was daar nou zo erg aan? Het tweede verhaal gaat over de dochters van Lot. Als het gebroken gezin in een grot in de bergen woont, voeren zij hun vader Lot dronken om kinderen te krijgen van hem… De andere verhalen worden nog gekozen.

Gespreksleider is dominee Hilde van der Zwaag, als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente van de Grote Kerk Veendam. Per ochtend wordt een verhaal gelezen en besproken volgens de handreiking van dr. Piet Schelling, emerituspredikant en publicist. Hij schreef voor het lezen van dit soort lastige Bijbelverhalen het boekje Vreemd en bizar.

Aanmelden

De ochtenden vinden plaats op 8 en 22 februari en 8 en 22 maart, telkens van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden kan via predikantpknveendam@gmail.com of 0598-769044.