Emma Heesters in een volle Sorghvliethal.
Emma Heesters in een volle Sorghvliethal.

Volle Sorghvliethal geniet van De Vrienden Van Sportplein

Algemeen

VEENDAM - Het muziekfestival De Vrienden Van Sportplein is zaterdag een groot succes geworden.  De Sorghvliethal in Veendam was stijf uitverkocht.

De festivalgangers konden genieten van diverse optredens van topmuzikanten. Zo betrad de band This is Beethoven meermaals het podium met een overweldigende show bestaande uit zang, dans en de nodige special effects. Ook werd er luidkeels meegezongen met de bekende hits van Tino Martin en Emma Heesters liet maar zien waar zij vocaal toe in staat is. Tussendoor was het swingen op de hits van dj Peter Mans. Het feest werd knallend afgesloten met de beats van de mannen van Feestnation.

Genoten

De artiesten gaven na afloop van hun optredens backstage aan genoten te hebben van de uitzinnige mensenmassa. Volgens de organisatie, Stichting Sport en Evenementen, werd die mening ook breed gedragen door de mensen in de zaal.

Punten van aandacht 

Met het team van ruim 60 heren en dames kijken Rob en Fred van Loenen van Stichting Sport en Evenementen tevreden terug op het muziekfestival. ,,Ieder jaar is het weer een uitdaging om alles in goede banen te laten verlopen, voor zover bij ons team bekend is dit zeker gelukt”, zeggen de twee. Toch ziet de organisatie voor komende evenementen ook nog enkele punten van aandacht. Zo was het ondanks een verdubbeling van het aantal damestoiletten daar toch nog erg druk. Deze punten neemt men mee in de evaluatie en in aanloop naar komende muziekfestivals.

Vijftienjarig bestaan 

De Vrienden Van Sportplein viert volgend jaar het 15-jarig bestaan. Daarnaast kijken Rob en Fred van Loenen uit naar het tienjarig bestaan van het Oktoberfest Veendam, dat op 7 oktober wordt gehouden. De eerste artiesten zijn reeds vastgelegd, binnenkort volgt hierover meer informatie.