Afbeelding

Klusbus van Midden-Groningen komt naar Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - De Klusbus in Midden-Groningen is maandag van start gegaan. De bus, die helpt met energie besparen en het verduurzamen van de woningen, komt ook naar Muntendam.

Wethouder Erik Drenth gaf maandag het startsein voor de Klusbus in Midden-Groningen. Hij ging met de klusbussers mee tijdens hun eerste klussen in de gemeente. De Klusbus rijdt de komende tijd door verschillende dorpen en wijken in Midden-Groningen en helpt met kleine energiebesparende klussen.

‘Energiecrisis hakt er in’

Wethouder Erik Drenth: ,,De energiecrisis hakt erin, vooral bij inwoners die het al moeilijk hadden om rond te komen. De gemeente Midden-Groningen vindt het belangrijk dat iedereen zo energiezuinig mogelijk kan leven. We helpen dan ook graag, zoals in dit geval met gratis klushulp en materiaal. De Klusbus is één van de maatregelen uit het pakket om inwoners te helpen energie te besparen. Andere maatregelen zijn het waterzijdig inregelen van cv-ketels bij huurders van woningen van woningbouwverenigingen, het inzetten van een cv-dokter voor huiseigenaren en particuliere verhuurders en het inzetten van een bespaarcoach voor de grotere verduurzamingsklussen.”

Laag inkomen

De Klusbus doet als eerste Foxhol en de wijk Woldwijck-Midden in Hoogezand aan. Later gaat de bus ook rijden in onder andere Muntendam. De bus is bedoeld voor mensen die een laag inkomen en/of hoge energiekosten hebben en wonen in een woning met slechte energiekwaliteit.
De Klusbus is speciaal bedoeld voor mensen die moeite hebben om hun energierekening te betalen. Klusbussers Jacob en Jenne van Jouwbespaarcoach komen langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Met kleine aanpassingen is vaak direct energie en geld te besparen. Zij zorgen bijvoorbeeld voor het bevestigen van tochtstrips en radiatorfolie of het dichtkitten van naden en kieren. Ook huurders kunnen gebruik maken van de Klusbus door de samenwerking met Lefier en Groninger Huis.

Aanmelden voor de Klusbus kan via www.jouwbespaarcoach.com/klusbus.