De familie Roeffel krijgt bloemen van Klusbusser Jacob én gratis radiatorfolie.
De familie Roeffel krijgt bloemen van Klusbusser Jacob én gratis radiatorfolie.

Klusbus bezoekt 100e adres in Oost-Groningen

Algemeen

OOST-GRONINGEN - De klusbus heeft deze week het honderdste adres in Oost-Groningen bezocht. De ‘Klusbussers’ komen onder andere in Pekela, Veendam en Midden-Groningen gratis helpen met kleine energieklussen.

Inwoners van Oost-Groningen met een slecht geïsoleerd huis of twee linker handen kunnen een beroep doen op de Klusbus. De Klusbussers van Jouwbespaarcoach komen namens de gemeente langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Het kan bijvoorbeeld gaan om het bevestigen van tochtstrips en radiatorfolie of het dichtkitten van naden en kieren.

‘Lukt zelf niet’ 

De familie Roeffel uit Slochteren was het honderdste adres waar werd geklust. Om dit te vieren, namen de klussers taart en bloemen mee. Een mooi cadeau, maar het mooiste cadeau is natuurlijk het geld dat de familie op haar energierekening gaat besparen. Met de gratis radiatorfolie bespaart de familie Roeffel nu jaarlijks circa 25 euro per radiator. Paul Roeffel: ,,We leven al behoorlijk energiezuinig, maar het aanbrengen van radiatorfolie lukt mij zelf niet. Fijn dat de Klusbus daarmee heeft geholpen.”

‘Zo energiezuinig mogelijk leven’ 

Wethouder Erik Drenth van Midden-Groningen is blij met het succes van de bus. ,,De gemeente Midden-Groningen vindt het belangrijk dat iedereen zo energiezuinig mogelijk kan leven. We helpen dan ook graag, zoals in dit geval met gratis materiaal en hulp bij kleine energieklussen. De Klusbus is een van de maatregelen uit het pakket om inwoners te helpen energie te besparen. Dat de Klusbus nu al bij het 100e adres in Oost-Groningen komt, is wel een teken dat het in een behoefte voorziet.”

Ook huurders 

Inwoners die hulp willen van de Klusbus kunnen een afspraak maken via Jouwbespaarcoach.com/klusbus. Ook huurders kunnen zich aanmelden voor de Klusbus. Jouwbespaarcoach is een gezamenlijk initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, waaronder Pekela, Veendam en Midden-Groningen. De Klusbis helpt woningeigenaren met energie besparen en verduurzamen.