Afbeelding

Fotoclub Spijkerboor viert jubileum met tentoonstelling

Algemeen

SPIJKERBOOR - In café ’t Keerpunt in Spijkerboor is vanaf 4 juni een overzichtstentoonstelling te zien van Fotoclub Spijkerboor. Daarmee viert de fotoclub het 12,5-jarig bestaan.

De tentoonstelling wordt op 4 juni om 15.00 uur geopend door wethouder Kiena ten Brink van de gemeente Aa en Hunze en daarna is het publiek de hele maand juni tijdens openingstijden van het café welkom de foto’s te komen bekijken.

Oud- en Nieuw-Annerveen en Spijkerboor

Het gaat om ruim dertig foto’s, waarop de dorpen Oud- en Nieuw-Annerveen en Spijkerboor centraal staan. Het is een zeer diverse inkijk in het dorpse leven van de drie dorpen geworden. Het caféleven komt langs en de bedrijven van de drie dorpen komen voor het voetlicht, evenals de natuur in de verschillende jaargetijden en er zijn foto’s van bijvoorbeeld de jeugd bij de jaarlijkse sport- en spelweek. Van ieder lid worden bij de tentoonstelling twee foto’s geëxposeerd. De bezoekers worden via een audiotour langs de meer dan 30 foto’s geleid. Het is wel handig dat de bezoekers een mobiele telefoon bij zich hebben.

De club

Fotoclub Spijkerboor is 12,5 jaar geleden opgericht aan de bar van ’t Keerpunt. In totaal telt Fotoclub Spijkerboor zestien leden uit Spijkerboor en omgeving. Eens per maand komen de leden bij elkaar om samen ergens te gaan fotograferen. Bij slecht weer gaan de leden in de zaal van ’t Keerpunt een nieuwe techniek aanleren. Meer informatie is te vinden op www.fotoclubspijkerboor.nl.