Mans Siegers wordt gefeliciteerd met zijn nominatie. Foto: Gemeente Pekela.
Mans Siegers wordt gefeliciteerd met zijn nominatie. Foto: Gemeente Pekela.

Mans Siegers uit Nieuwe Pekela maakt kans op titel Taalheld

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Mans Siegers uit Nieuwe Pekela is een van de genomineerden voor de Taalheldenprijs 2023.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak vinden zij omgaan met een computer of een smartphone ook lastig. Elk jaar zijn er duizenden mensen die de stap zetten om weer te gaan leren. Zo verbeteren zij hun basisvaardigheden. Ook zetten veel mensen en samenwerkingsverbanden zich daar op een bijzondere manier voor in. Die mensen zijn volgens de Stichting Lezen en Schrijven allemaal helden. Met de Taalheldenprijs worden deze mensen bedankt voor hun inzet.

In goede en slechte tijden 

Een commissie koos 35 helden die kans maken op de Taalheldenprijs 2023. Mans Siegers is genomineerd in de categorie Begeleiders. De Pekelder zet zich al sinds 2016 in als vrijwilliger voor het Taalhuis in Pekela. Dat doet hij vol passie en bevlogenheid. In goede én in slechte tijden. Want ook tijdens bijvoorbeeld de lastige coronaperiode zat hij niet bij de pakken neer. Strijdvaardig en vol moed ging hij door. Met zijn tomeloze inzet hielp hij het Taalhuis weer op de rit te krijgen. Siegers ziet het Taalhuis inmiddels als ‘zijn kindje’ waar hij altijd voor klaarstaat. Ondanks de problemen met zijn gezondheid. Het laat zien hoe ontzettend betrokken en verantwoordelijk hij zich voelt. 

Taalhuis iedere dinsdag open 

Het Taalhuis helpt inwoners bij het beter leren lezen en/of schrijven en gaat zo de laaggeletterdheid tegen. Zo kunnen de vrijwilligers va het Taalhuis hulp geven bij bijvoorbeeld het opstellen van een e-mail, het schrijven van een brief of het lezen van een boek. De mensen van het Taalhuis staan klaar en helpen met oefenen of een cursus.  Het Taalhuis is iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend in MFC De Binding in Oude Pekela.


De Taalhelden van 2023 worden op woensdag 21 juni bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt door Prinses Laurentien.