Afbeelding

Leerlingen van Pekelder scholen halen 1828 euro op voor Water for Life

Algemeen

OUDE PEKELA - Leerlingen van de scholen Hendrik Wester, 7 Sprong en Sint Willibrordus in Oude Pekela hebben drie weken lang geld bij elkaar gedronken voor Water for Life. De actie leverde 1828 euro op.

Drinkwater komt hier gewoon uit de kraan, maar dat is niet overal in de wereld zo. Water for Life zet zich er daarom voor in dat mensen in arme wijken wereldwijd toegang krijgen tot schoon drinkwater.

Waterchallenge

Eind september deed de gemeente Pekela met drie basisscholen mee aan de Nationale Kraanwaterdag. Leerlingen hebben gastlessen gehad van Waterbedrijf Groningen en Water for Life waarin ze leerden over het belang van schoon drinkwater en zuinig zijn op kraanwater. Op deze dag was ook de aftrap van de Waterchallenge voor Water for Life: 16 schooldagen lang zo vaak mogelijk kraanwater drinken en geld inzamelen voor Water for Life. 

50 cent per gedronken liter water

Op klassenposters en een watermeter werd het aantal leeggedronken bidons bijgehouden. Innovatiehub Oost-Groningen, Waterbedrijf Groningen, waterschap Hunze en Aa’s en gemeente Pekela ondersteunden deze actie en sponsorden 50 cent per gedronken liter water. Het ingezamelde geld wordt onder andere gebruikt voor de aanleg van watertappunten in ontwikkelingslanden zodat kinderen daar niet ver hoeven te lopen voor schoon drinkwater.

Gezonde jeugd in een gezond Pekela

,,Wij sluiten graag aan bij dit initiatief omdat we gaan voor een gezonde jeugd in een gezond Pekela. We vinden het belangrijk dat jongeren beseffen dat het in Oost-Groningen goed leven is met leuk werk en fijn wonen, en zeker ook gezonde lucht en schoon water. We streven ernaar dat de komende generatie Pekelders bewust is van gezondheid en welzijn, en meedenkt over een mooiere toekomst”, zegt Jakob Zwinderman namens Innovatiehub Oost-Groningen.

Donderdag is bekendgemaakt hoeveel geld is opgehaald, namelijk 1828 euro. Leerlingen van de drie scholen reikten een cheque uit aan directeur Toine Ramaker van Water for Life, met daarop het totaalbedrag.