Afbeelding

Anatomy of a Fall in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is maandag 27 november de film Anatomy of a Fall te zien, een mix van een relatie- en rechtbankdrama.

Wanneer de universiteitsdocent Samuel Maleski (Samuel Theis) thuis onder verdachte omstandigheden overlijdt, wordt zijn echtgenote en schrijver Sandra (Sandra Hüller) al snel als verdachte aangemerkt. Het is niet duidelijk of het een ongelukkig ongeval is, zelfmoord of moord. Hun zoontje Daniel (Milo Machado Graner) die vanwege een ongeluk slechtziend is, blijkt bovendien de enige getuige van het dodelijke voorval te zijn. Een ongemeen hard gevecht volgt in de rechtbank die ongeacht de uitslag ook slachtoffers maakt onder de onschuldigen.

 Gruwelijk gedetailleerd

Zonder banaal te worden gaan de verhoren en getuigenissen gruwelijk gedetailleerd in op wat er die bewuste dag mogelijk is gebeurd en wat daar aan ten grondslag kan liggen. En zonder sensatiezucht laat regisseur Justine Triet het tot na het laatste frame in het midden of de beschuldigde de waarheid spreekt of zaken verdraait. Echter of het gerechtelijke eindoordeel geheel hout snijdt, is minder van belang in de film dan wat het rechtbankproces doet met moeder en zoon.

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.