Afbeelding

Ruim 4500 ‘Vrienden Van Sportplein’ vieren feest in de Sorghvliethal

Algemeen

VEENDAM - Ter ere van het 15-jarig jubileum van Sportcafé Sportplein heeft er afgelopen weekend een tweedaags muziekfestival plaatsgevonden in de Sorghvliethal in Veendam. Het feest ‘De Vrienden van Sportplein’ trok ruim 4500 bezoekers.

Om diverse redenen zat er extra druk op de organisatie van het muziekfestival. Allereerst gezien de omvang van het evenement. Waar normaliter één feestavond gepland staat, waren het deze editie maar liefst twee. Organisatorisch komt daar logischerwijs dubbel zoveel werk bij kijken. Na afloop van een fantastische eerste avond moest men alles weer schoon en klaar hebben staan voor deel twee van het festival. Om vervolgens op zaterdag het hele kunstje nog eens over te doen. ,,Die gigantische klus hebben we met een ‘Crew’ van in totaal 120 heren en dames geklaard”, zeggen Fred en Rob van Loenen.

Fantastisch publiek

Beide dagen hebben bezoekers kunnen genieten van de meest uiteenlopende acts. Bands, soloartiesten, dj’s en artiesten met een band wisselden elkaar af op het podium. Evenals de ‘special effects’, zoals grote vlammen, dikke pluimen CO2, bergen confetti en een geweldige lichtshow! Daarnaast was er een geweldige interactie tussen de artiesten en het publiek. Na afloop gaven de artiesten aan dat Veendam een ‘fantastisch’ publiek heeft. ,,Wij als organisatie wisten dat natuurlijk al, toch is het leuk om te horen dat artiesten bij het verlaten van het podium enthousiast zijn over de feestende menigte.”

Positieve reacties 

De volledige evaluatie moet nog plaats vinden. Toch kan de organisatie nu al zeggen dat het een groot succes is geweest. Men heeft zoveel positieve reacties ontvangen tijdens en na afloop van beide avonden. Ook werden de organisatoren Van Loenen aangenaam verrast tijdens de eerst avond van het feest. Op het podium werden ze in het zonnetje gezet door een grote groep betrokkenen van het festival. Ze werden overvallen met een bord vol herinneringen, een grote bos bloemen en een begeleidende kaart. ,,Het is maar goed dat we de kaart backstage gekregen hebben, anders hadden we er een doos tissues bij moeten hebben”, grapt Rob van Loenen.

Wat na afloop binnen de organisatie overheerst, is enthousiasme, trots en waardering voor hetgeen men gezamenlijk neergezet heeft. ,,Ook houden we er een kleine kater aan over, aangezien het de laatste keer was...”