Ook een magische groene draak komt naar Veendam.
Ook een magische groene draak komt naar Veendam.

Bevrijdingsdag Veendam met Bogdike’s Rock & Magic

Algemeen

VEENDAM - In het centrum van Veendam wordt op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, Bogdike’s Rock & Magic gehouden. De dag bestaat uit een vol programma kinderactiviteiten en muziek van onder andere Melrose.


Van 13.00 tot 17.00 uur lopen sprookjesfiguren rond in het centrum, er is straattheater, goochelaars zijn aanwezig evenals het ballonnenvrouwtje en er worden ijsjes uitgedeeld door Wijk en Buurtbeheer Veendam.

MDT-plein

Het Veenlustplein wordt omgetoverd door de Kiwanis tot een oud-Hollands-spelletjesplein en op het Raadhuisplein is van alles te beleven en te doen op gebied van muziek-, dans- en theater. Dit plein gaat die dag dan ook door het leven als het MDT-plein van de Muziek-, Dans- en Theaterschool.

Hits en meezingers

Vanaf het podium op het Museumplein start om 14.00 uur de muziek met dj Skopje Music Events, die tevens draait tussen de optredens door. Om 14.30 uur is er een optreden van The All Season Coverband, een vijf-koppige coverband uit de regio. Rond 16.30 uur is het podium voor BRYAN - The Dutch Bryan Adams Experience. Deze band met ervaren muzikanten staat garant voor een dynamisch en meeslepend optreden met de grootste hits van Bryan Adams. Rond 19.00 uur staat de band Melrose klaar voor een spetterende, avondvullende show, The Ultimate Party Tour 2024. Dit betekent tot circa 22.00 uur een spervuur aan hits en meezingers. 

Het Bogdike’s Rock & Magic festival is gratis toegankelijk.

Bevrijdingsdag valt dit jaar op zondag waardoor de meeste winkeliers hun deuren openen voor een koopzondag.