Marcel Luitjens.
Marcel Luitjens.

Marcel Luitjens nieuwe dirigent Voorwaarts Veendam

Algemeen

VEENDAM - Marcel Luitjens is de nieuwe dirigent van muziekvereniging Voorwaarts Veendam. Hij neemt het stokje over van dirigent José Toribio.

Marcel Luitjens is al jarenlang een vertrouwd gezicht binnen Voorwaarts. Hij heeft niet alleen eigen muziekstukken voor het orkest geschreven, maar trad ook op als invaldirigent bij diverse gelegenheden. Verder is hij sinds de oprichting lid van het koperensemble Goud Koper van Voorwaarts. Zijn recente successen omvatten de leiding over jubileumconcerten van The Mieden Company en het Algemeen Veendammer Mannenkoor, in samenwerking met Voorwaarts.

Lichte muziek en populaire melodieën

Met zijn rijke ervaring in zowel orkest- als koordirectie voegt hij een nieuwe dimensie toe aan het levendige geluid van de vereniging. Onder zijn leiding zal Voorwaarts Veendam zich richten op lichte muziek en populaire melodieën. Luitjens heeft de ambitie om het orkest te transformeren tot een veelzijdige groep die niet alleen muziekliefde deelt, maar ook toekomstgericht blijft binnen het muzikale landschap van Veendam en omstreken. Met leden variërend in leeftijd van 13 tot 84 jaar, ziet Luitjens het als cruciaal om te blijven investeren in de toekomst door nieuwe en jonge leden te verwelkomen en te begeleiden. Hij streeft ernaar een uitnodigende muzikale omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt. 

Mensen die deel uit willen maken van dit muzikale avontuur kunnen voor meer informatie terecht op de site www.voorwaartsveendam.nl.