Afbeelding

FC Groningen stelt voetbalschool open voor alle kinderen

Sport

WILDERVANK - FC Groningen gaat vanaf volgend seizoen van start met een nieuwe voetbalschool in de regio, waar alle jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar welkom zijn. Het is de opvolger van de Regionale Voetbalschool, waarmee de Trots van het Noorden onder andere actief is in Wildervank.


Waar de huidige voetbalactiviteiten van de Regionale Voetbalschool voor een geselecteerd aantal voetballers beschikbaar is, worden de toekomstige activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool voor alle jonge voetballers uit de regio toegankelijk. Alle voetballende jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar krijgen hiermee de mogelijkheid om wekelijks te trainen als een voetbalprof.

Voorselectie

De spelers die voor lijken te lopen in hun voetbalontwikkeling, worden uitgenodigd voor deelname aan de activiteiten van de ‘voorselectie’ van de FC Groningen Opleiding, die wekelijks gaan plaatsvinden op Sportpark Corpus den Hoorn. Door deze spelers samen te laten trainen en wedstrijdjes te laten spelen, helpt de Trots van het Noorden hen in hun voetbalontwikkeling en wordt toegewerkt naar het selecteren van het jongste team in de FC Groningen Opleiding: de Onder-12.

Meisjes 

Ook meisjes kunnen een plaats verdienen in de voorselectie van FC Groningen. Op deze wijze wil de eredivisionist een nieuwe stap zetten in het stimuleren en ontwikkelen van meisjesvoetbal in het achterland.

Gastheer 

FC Groningen zal in eerste instantie op vier sportparken in het achterland van de club actief zijn met cyclussen van meerdere trainingen. Deze oefensessies worden gehouden op vrijdagen en zondagen. Clubs die gastheer willen zijn voor de FC Groningen Voetbalschool kunnen mailen naar trainenalseenprof@fcgroningen.nl. Momenteel is de voetbalschool van de FC onder andere te gast bij vv Wildervank.

Beter beeld van voetbaltalent 

Naast de activiteiten van de nieuwe FC Groningen Voetbalschool zal FC Groningen met het programma Trainen als een Prof de komende jaren veelvuldig te zien zijn op scholen en in de woonwijken. Verder zijn er voetbalkampen, de FC Groningen Scholentour en het project Trainen in de Wijk. Met het totale project en alle bijbehorende activiteiten denkt de FC een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio.