Afbeelding

Oranjefestival bij ZNC op Nationale Voetbaldag

Sport

ZUIDBROEK - Voetbalvereniging ZNC uit Zuidbroek is zaterdag 12 juni een van de deelnemers aan de Nationale Voetbaldag. De club organiseert da een Oranjefestival.


Om verenigingen te helpen nieuwe leden bij de jeugd te werven, is door de KNVB het Oranjefestival bedacht. De laatste jaren is de instroom van de jeugd namelijk flink verminderd, mede door de situatie rondom het coronavirus. Het Oranjefestival bij ZNC wordt een gezellige dag met leuke, sportieve activiteiten.

Spelletjes, circuit en toernooitje 

De jongste kinderen gaan ’s ochtends spelletjes doen die met voetbal te maken hebben. Voor de oudere jeugd is er ’s middags een circuit, onder begeleiding van een ervaren trainer. Daarna wordt er een toernooitje gehouden. Kinderen van vier tot en met zes jaar zijn van 09.00 tot 10.30 uur welkom, kinderen van zeven tot en met negen jaar van 11.00 tot 12.30 uur, voetballers van tien tot en met dertien jaar van 13.00 tot 14.30 uur en de jeugd van veertien tot negentien jaar kan van 14.00 tot 15.30 uur komen voetballen.

Deelname is gratis 

Iedereen tot en met 19 jaar mag meedoen, ook kinderen en jongeren die geen lid van zijn de Broukster voetbalclub. Deelname aan de dag is ook nog eens gratis. Belangstellenden kunnen zich voor 5 juni aanmelden via www.vvznc.nl/nationale-voetbaldag of via jeugd@vvznc.nl. Kinderen en jongeren die zich niet hebben aangemeld zijn ook welkom, maar voor de organisatie is het handig om een idee te hebben van hoeveel deelnemers men kan verwachten.