Afbeelding

De bal rolt weer: Veendam 1894 klopt Rolder Boys

Sport

VEENDAM - Voor het eerst sinds half oktober hebben eerste elftallen weer een wedstrijd kunnen afwerken. Ook de zondagvoetballers van Veendam kwamen zondag na maanden weer eens in actie



Door de coronaversoepelingen hebben voetbalclubs toch nog op sportieve wijze een punt achter het seizoen kunnen zetten. De competities begonnen eind september en half oktober zat het seizoen er al weer op. Corona maakte verder spelen onmogelijk. Daarna bleef het maandenlang stil. Als eerste mochten jeugdspelers weer zonder beperkingen voetballen en sinds afgelopen weekend mogen ook de senioren weer in actie komen. Veel tijd hebben ze niet, want in deze periode gaan de velden doorgaans ‘op slot’.

Grote selectie

Veendam 1894 greep de mogelijkheid om toch nog in actie te komen met beide handen aan. Met een grote selectie namen de Veenkolonialen het op tegen Rolder Boys, dat komend seizoen onder leiding staat van de Veendammer ex-prof Rick Slor. Na drie keer dertig minuten trok Veendam aan het langste eind. De thuisploeg won knap met 4-3, na met 1-3 achter te hebben gestaan. De Veendammer treffers werden gemaakt door Dinand de Jonge, Ali, Jeffrey Peters en een van de Drenten werkte de bal achter zijn eigen doelman.