Afbeelding

Muntendam wint, ZNC en Veendam onderuit

MUNTENDAM - Derdeklasser Muntendam heeft zondag een overtuigende zege geboekt. Competitiegenoot ZNC ging juist onderuit. Ook tweedeklasser Veendam 1894 verloor.

ZNC was simpelweg een maatje te klein voor SVZ. De bezoekers uit Zeijen stonden halverwege al met 0-5 voor. Hoewel de Brouksters zich na rust enigszins herpakten, stond er na negentig minuten wel een stevige nederlaag op het scorebord: 2-6. Raoul Grasmeijer maakte, kort na rust, beide ZNC-goals. Spannend wilde de wedstrijd echter niet meer worden, ook al doordat de Brouksters het halverwege het tweede bedrijf met een mannetje minder moesten doen: Jeroen Dijk kreeg tweemaal geel.

Muntendam

Waar ZNC nog zonder punten is, is Muntendam juist ongeslagen. Zondag werd in eigen huis afgerekend met Forward. Door treffers van Maikel Hut (2x) en Patrick Vasse stond Muntendam na een kwartier spelen al met 3-0 voor. Toen Vasse er kort na rust ook nog 4-0 van maakte, was voor Muntendam de buit binnen. Na een treffer van de studenten bepaalde Pascal Oldenburger de eindstand op 5-1.

Veendam 1894

Veendam 1894 kon het nog zonder puntverlies zijnde WKE ‘16 prima weerstand bieden. De mannen van trainer Wietse de Blois stonden halverwege het duel zelfs met 2-1 voor. Door een fraaie vrije trap kwamen de Drenten na rust op gelijke hoogte en tien minuten voor tijd viel zelfs de 2-3. Veendam-doelman Thijs Graver liet een voorzet los en daar profiteerden de bezoekers optimaal van. Veendam maakte een prima indruk, maar wacht na vier duels nog wel op de eerste zege van het seizoen.