Afbeelding

Noordster en Veendam wachten nog op eerste zege

Sport

PEKELA/VEENDAM - Eersteklasser Noordster en tweedeklasser Veendam zijn zondag opnieuw onderuit gegaan. Beide ploegen wachten na vijf duels nog op de eerste zege van het seizoen.

Noordster ging in eigen huis nipt ten onder tegen GRC: 1-2. Met Casper Boneschansker, Christian Drent, Ronald Paans en Jordi Sanders telt de GRC-selectie maar liefst vier spelers met een Noordster-achtergrond. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op achterstand. De bal ging op de stip en Erwin Alt schoot vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen. Even leek het er op dat de jonge doelman Sander van Meggelen het veroorzaken van de strafschop moest bekopen met de rode kaart, maar de arbiter hield het uiteindelijk bij geel. Tien minuten na de openingstreffer tekende Rik Wubs voor de gelijkmaker.

Mooie aanvallen

In het gelijkwaardige voetbalgevecht legden Noordster en GRC na rust een aantal mooie aanvallen op de mat, maar daaruit werd lange tijd niet gescoord. In de 70e minuut was het wel raak. Rens Wardenier rondde een van de knappe aanvallen van de Stadjers af. Noordster slaagde er niet meer in om langszij te komen. De Pekelders hadden minimaal een punt verdiend, maar bleven met lege handen achter.

Veendam 1894

Veendam 1894 is na de nederlaag tegen Valthermond de nieuwe hekkensluiter in de tweede klasse L. In Drenthe gingen de Veenkolonialen met 2-0 onderuit. Dat lag niet aan doelman Thijs Graver. Hij keepte een wereldpartij, maar moest na rust toch tweemaal vissen. De tweede treffer viel pas in de absolute slotfase, waardoor Veendam lang mocht hopen op een punt. Dat puntje kwam er uiteindelijk niet.