Afbeelding

Handbalsters Aeolus winnen na sterke comeback van Borger

WILDERVANK - De handbaldames van Aeolus uit Wildervank hebben een knappe overwinning geboekt op koploper Borger. Na een ruststand van 10-14 en een hopeloos lijkende achterstand van zes treffers in de tweede helft, kwam de ploeg ijzersterk terug en won met 27-25.

Aanvankelijk waren beide opponenten aan elkaar gewaagd en zo stond het in de 10e minuut 5-6 in het voordeel van de gasten uit Borger. De thuisploeg wisselde uitstekende aanvallende momenten af met onachtzaamheid in de dekking en een te trage omschakeling bij balverlies. Borger profiteerde en had om die reden duidelijk het initiatief tot aan de rust. Aeolus liet in die fase wel fraaie aanvalspatronen zien die regelmatig succesvol waren, met name Daniëlla Zuidema liet zich gelden, maar het was te weinig om de Drentse equipe van zich af te houden. Halverwege stond het 10-14.

Alle remmen los

In de rust gooide Aeolus het aanvalsconcept om. De ploeg was even zoekende en juist in die periode leek Borger de overwinning veilig te stellen. Het liep weg naar een 12-18 voorsprong, maar vanaf dat moment gingen bij de Wildervanksters alle remmen los. Onder aanvoering van een ontketende Hedy Oostenbrink, en taai verdedigingswerk van Elsa Brouwer, begon de thuisploeg aan een vrijwel onmogelijke missie: het wegpoetsen van zes treffers achterstand.

Conditionele reserves

In het meeslepende duel hadden beide ploegen met krachten gesmeten en waren bezig om hun conditionele reserves aan te spreken. Die bleken bij Aeolus groter dan bij Borger. De thuisploeg bracht het publiek in vervoering door een fantastische comeback te starten. Twee minuten voor tijd kwam Aeolus bij 25-25 voor het eerst langszij en zo ontstond er een zenuwslopende laatste minuut van een enerverend duel. In die laatste seconden liet de Wildervankster equipe op een volwassen manier zien dat het rust en overzicht kan bewaren onder druk. Kimberley van der Laan schoot vanaf de cirkel haar ploeg op voorsprong, waarna Irene Mik vanaf de linkerhoek aan alle onzekerheid een einde maakte en de eindstand op 27-25 bepaalde. Daarmee beloonde de ploeg zichzelf voor een fantastische wedstrijdmentaliteit.