Afbeelding

Vier punten voor ZNC; Muntendam speelt gelijk

MUNTENDAM/ZUIDBROEK - ZNC heeft de midweekse overwinning op HSC laten volgen door een gelijkspel tegen SVZ. Competitiegenoot Muntendam deelde zondag de punten met De Wilper Boys.

ZNC won donderdag met 3-4 van HSC. Halverwege stond het 1-3. Na de aansluitingstreffer zette de jonge Dion Pater de 2-4 op het scorebord. De treffer viel kort voor het laatste fluitsignaal en daarmee was het duel wel gespeeld. De andere ZNC-treffers werden gemaakt door Jeroen Dijk, Harmen Hager en Jordy Brust. Het was alweer de vierde wedstrijd waarin de Brouksters ongeslagen bleven.

Punt tegen koploper

Zondag volgde wedstrijd vijf in deze reeks. Tegen koploper SVZ werd namelijk een verdienstelijk punt gepakt: 1-1. Het dapper strijdende ZNC kwam halverwege het tweede bedrijf op voorsprong, door een kopbal van Jeroen Huizinga. Koploper SVZ had grote moeite om een gaatje in de ZNC-defensie te vinden. Uiteindelijk moest er een strafschop aan te pas komen om de Brouksters van de winst af te houden.

Muntendam

Muntendam kwam tegen het lager geklasseerde De Wilper Boys niet verder dan 2-2. Door een vroege strafschop kon Muntendam al in de vierde minuut in de achtervolging. De jacht op de gelijkmaker had al snel succes: Maikel Hut tekende voor de 1-1. Halverwege het eerste bedrijf kwam de thuisploeg weer op voorsprong, maar weer antwoordde Muntendam direct. Na een overtreding in het strafschopgebied ging de bal op de stip en schoot Michael Imminga de 2-2 binnen. Na rust werd er niet meer gescoord. Donderdag komt Muntendam weer in actie: dan gaat men op bezoek bij Actief.