DWZ boekte tegen Usquert de vijfde overwinning van het seizoen. Foto: Ronnie Afman.

Vijfde klasse: DWZ, Meeden en ZNC winnen

Sport

ZUIDWENDING - Van de vijfdeklassers in deze regio, hebben DWZ, Meeden en ZNC afgelopen weekend een overwinning kunnen bijschrijven.

DWZ was in Usquert te sterk voor de plaatselijke vv: 1-3. De ploeg uit Ommelanderwijk-Zuidwending kwam na een half uur op voorsprong. De keeper van Usquert verkeek zich op een pass achteruit, waarna de alerte Dionis Berisha de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven. Na een uur spelen viel de op dat moment verdiende gelijkmaker, maar daarna was het woord weer aan DWZ. Martin Muurman tekende, na een fraaie steekpass van Berisha, voor de 1-2 en in de 72e minuut produceerde hij ook de 1-3. Ditmaal werd hij met een pass van achteruit bediend door Mustapha Abachrim. Muurman was zelfs dichtbij een loepzuivere hattrick, maar zijn schot in de 83e minuut zeilde rakelings over het doel.

Meeden

Meeden versloeg Harkstede met 1-3. De bezoekers kwamen al in de achtste minuut op achterstand, maar Dennis Nagel trok de stand na een half uur weer gelijk. In de tweede helft deed Meeden er een schepje bovenop. Het leverde de snelle 1-2 op van Jay van Weerden. Daarna kwam Meeden een aantal keer goed weg en in de de absolute slotfase maakte Ferdi Wortelboer er 1-3 van.

ZNC-Damacota

ZNC won met 1-0 van het Pekelder Damacota. Nicky van der Vegt tekende in de 31 minuut voor de winnende treffer. Verder werd het duel gekenmerkt door veel strijd en inzet, maar gescoord werd er niet meer. Damacota ging zo voor de vierde keer op rij onderuit, terwijl ZNC de vijfde zege van het seizoen boekte.

Competitiegenoot Muntendam ging met 1-4 onderuit tegen koploper SETA. Patrick de Vries hielp de thuisploeg aan een vroege voorsprong, maar de bezoekers uit Musselkanaal waren uiteindelijk toch een maatje te groot.