De Clias-turnsters Alicia Wiebrands, Fèline Bruins, Dennesity Sidin en Jealey Meppelder legden beslag op de gouden teammedaille.
De Clias-turnsters Alicia Wiebrands, Fèline Bruins, Dennesity Sidin en Jealey Meppelder legden beslag op de gouden teammedaille.

SV Clias scoort tijdens turnwedstrijd in Bellingwolde

Sport

WILDERVANK - Turnsters van SV Clias uit Wildervank hebben uitstekend gepresteerd tijdens turnwedstrijden in Bellingwolde.


Dit seizoen zijn teamwedstrijden in het turnen nieuw. Tijdens wedstrijden kunnen dus zowel in teamverband als individueel medailles worden gescoord.

Keurige oefeningen

Als eerste kwamen de turnsters van Team F in actie: Marit Veenstra, Eliana Vetter, Lieke Koopmans, Noa Keizer en Noortje Kuiper. Alle vijf lieten ze keurige oefeningen zien, met echter wel hier en daar dure fouten door de zenuwen. Al met al werd er prima gepresteerd en dat leverde het team een fraaie zilveren medaille op. Individueel legde Eliana Vetter beslag op het zilver met een eerste cijfer op de toestellen sprong en balk. Noa Keizer behaalde op sprong een derde cijfer en op balk het vierde cijfer. Lieke Koopmans werd op balk, ondanks een val, eveneens vierde. Daarnaast ontving ze een vijfde cijfer voor haar sprong. Noortje Kuiper kreeg op sprong en balk het negende cijfer. Marit Veenstra turnde op vloer het tiende cijfer, met de hoogste punten voor de artistieke uitvoering.

Gouden teammedaille 

In de tweede wedstrijd kwamen de pupillen niveau 4 zowel als team als individueel in actie. Fèline Bruins, Denessity Sidin, Alicia Wiebrands en Jealey Meppelder deden het uitstekend. Het viertal veroverde de gouden teammedaille, met grote voorsprong op de concurrentie. Individueel maakten de teamgenoten het heel spannend. Het goud was er voor Fèline Bruins, terwijl Denessity Sidin het zilver opeiste. Alicia Wiebrands werd vierde. Ze behaalde op het toestel balk een keurig derde cijfer. Jealey Meppelder werd zesde, met een vierde cijfer voor haar vloeroefening.

Goud en zilver

Roos ter Brugge, Jezlyn Meppelder, Marit Veen, Kaytlin Dreise en Rosalie Wolfs kwamen individueel in actie in de categorie supplement E. Roos ter Brugge legde beslag op het goud. Zij bleef haar clubgenote Jezlyn Meppelder maar nipt voor. Marit Veen werd vijfde en behaalde op sprong het eerste cijfer. Kaitlyn Dreise en Rosalie Wolfs hadden beiden te maken met pech en grepen naast een topnotering. Wolfs werd nog wel vijfde op de brug ongelijk