De turnsters met hun medailles en diploma's. Foto: Jessie Kraan.
De turnsters met hun medailles en diploma's. Foto: Jessie Kraan.

Geslaagde onderlinge turnwedstrijd bij SV Clias

Sport

WILDERVANK - De recreatieve turngroep van SV Clias uit Wildervank heeft zijn allereerste onderlinge wedstrijd gehouden. De tribunes in de Wildervanckhal zaten goed vol.

Trainster Jessie Kraan had de wedstrijd, samen met de turnsters, tot in detail voorbereid. Tijdens de trainingen hebben de meiden geoefend om van de losse elementen, zoals aan een handstand of koprol, een volledige oefening te maken. Bij ieder toestel beoordeelde de jury de getoonde oefening met 1, 2 of 3 sterren. De jury bestond uit assistent-trainsters in opleiding, stagiaires van de Winkler Prins en turnsters van de selectie. Ook Rhönrad-trainer Maxim Claassens nam plaats om te jureren. 

Speciale medaille

Na afloop werden de turnsters in kleine groepjes naar voren geroepen om op het podium plaats te nemen. Hier ontvingen ze hun diploma, een speciaal voor Clias gemaakte medaille en een formulier met daarop tips en tops. Alle turnsters hebben hun uiterste best gedaan en mogen trots zijn op zichzelf en de behaalde resultaten.

Juryleden

Na afloop hield internationaal jurylid, docente jury opleidingen en bestuurslid van SV Clias Aukje de Jong een korte toespraak. Vanaf volgend seizoen is het de bedoeling om met de turnsters van de recreatieve groep die dit kunnen en willen mee te gaan doen aan officiële KNGU-wedstrijden. Ouders en andere belangstellenden werd gevraagd zich te melden om jurylid te worden, zodat deze turnsters wedstrijden kunnen gaan turnen.