Ook Muntendam strandde in de poulefase, maar won zondag wel met 6-4 van MOVV. Foto: Bert Woltjes.
Ook Muntendam strandde in de poulefase, maar won zondag wel met 6-4 van MOVV. Foto: Bert Woltjes. Bert Woltjes.

Alleen ZNC weet groepsfase van bekertoernooi te overleven

Sport

ZUIDBROEK - Het Broukster ZNC is er als enige club uit de regio in geslaagd om de eerste knock-outronde van het bekertoernooi te bereiken. Alle andere ‘Koerier-clubs’ sneuvelden in de groepsfase. 

ZNC kende een valse start van het bekertoernooi door te verliezen van vijfdeklasser Drieborg. Daarna herstelde de derdeklasser zich middels een 4-1 zege op Bellingwolde waardoor zondag een zege op de Bravery-Nova Zembla Combinatie volstond om door te bekeren. In een prima wedstrijd werd BNC met 5-0 verslagen. De Broukster treffers werden gemaakt door Harmen Hager (2x) Joop Uuldriks, Jordy Brust en Jasper Huizinga. 

Veendam 1894

Veendam 1894-zondag had aan de tweede pek genoeg om door te bekeren, maar strandde op doelsaldo. Zaterdag verloren de geelzwarten met 0-4 van de sterke eersteklasser Pelikaan S, waar Jan Schulting aan het roer staat. Voor de oud-trainer van BV Veendam was het duel aan De Langeleegte een speciale, maar punten gunde hij de Veendammers evenwel niet. De thuisploeg probeerde op de counter gevaarlijk te worden, maar moest duidelijk zijn meerdere erkennen in de mannen uit het Westerkwartier. 

Bareveld

Ook Bareveld is uitgeschakeld op doelsaldo. Bareveld was er eerder deze bekercampagne in geslaagd het sterker geachte CEC op 0-0 te houden, maar omdat die ploeg op de slotdag met 9-0 won van DVC ‘59 kon men veel betere doelcijfers overleggen. Bareveld slot de groepsfase af met een 4-1 overwinning op Weerdinge. Arnold Schuitema en Chris Bijl waren beiden tweemaal trefzeker. 

ZNC-zaterdag had ook door kunnen gaan, maar die ploeg ging in eigen huis -zoals verwacht- ten onder tegen DVC Appingedam: 1-5. Eersteklasser Noordster zou alleen bij een ruime zege op LTC doorgaan. Dat gebeurde niet: het werd 1-1.