Noordster opende het seizoen met een prima gelijkspel tegen Hoogezand. Foto: Bert Woltjes.

Noordster en Veendam 1894 spelen gelijk; Bareveld voltooit bijna imposante inhaalrace

OUDE PEKELA - De Pekelder eersteklasser Noordster is het seizoen begonnen met een verdienstelijk gelijkspel tegen Hoogezand. Bareveld maakte bijna een 5-0 achterstand ongedaan.

Na een saaie eerste helft kwam Noordster na rust aan de leiding: Frank Davids benutte een strafschop. Tien minuten later maakte Hoogezand gelijk en in de slotfase speelde de titelkandidaat door een blessure met een man minder. Noordster kon er niet van profiteren. Ook Veendam 1894 opende het seizoen met een 1-1 gelijkspel. Tegen ASVB had Veendam de zaakjes in defensief opzicht goed voor elkaar en daar kan de ploeg mee verder. Muntendam hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen Siddeburen: 1-1.  Na een uur spelen kwamen de bezoekers op achterstand en een kwartier voor tijd schoot Dennis de Vries op aangeven van Arjan Faber de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Bareveld knokt zich knap terug

Wildervank verloor met 2-1 van Mussel, dat door een rode kaart lange tijd met een man minder speelde. Paul Tuntelder zorgde voor de aansluitingstreffer en daar bleef het ook bij. Door twee rake vrije trappen en een strafschop verloor Pekelder Boys met 3-2 van Gieterveen. De goals van de Boys werden gemaakt door Willem Lammerts en Martin Schreuder. Bareveld beleefde tegen Heiligerlee een dramatische eerste helft (5-0), maar knokte zich na het bakje thee heel knap terug in het duel door treffers van Chris Bijl, Arfin Wessels, Stephen Drent en Korne Benthum. Tijd voor de 5-5 was er niet meer.  PJC won met 2-1 van Farmsum. De winnende goal van Bert Meijer viel vlak voor tijd uit een vrije trap nadat de keeper van Farmsum de bal buiten het strafschopgebied met de hand had beroerd.

Vijfdeklassers

Van de vijfdeklassers uit deze regio die afgelopen weekend aan het seizoen zijn begonnen, hebben alleen de zaterdagvoetballers van Veendam 1894 en ZNC hun wedstrijden weten te winnen. De Brouksters wonnen de derby tegen het Pekelder Damacota met 0-2. George Kooman schoot een vrije trap tegen de touwen en na de rust verdubbelde Emiel Staal de voorsprong. Het huidige zaterdagteam van Veendam 1894 is bezig aan zijn laatste seizoen. Er wordt een lastig seizoen verwacht, maar de start was alleraardigst. Mede door goals van Kenny Slagter en Mark van der Laan werd met 1-3 gewonnen van Erica ‘66. Meeden kwam tegen titelkandidaat Scheemda bijzonder goed voor de dag. Met name in de eerste helft maakte Meeden grote indruk en via een goal van Dennis Nagel leverde dat ook een voorsprong op. Scheemda trok de stand na rust gelijk en in het vervolg hield Meeden stand. Muntendam was niet opgewassen tegen Westerlee. Het werd 2-7.