Aeolus kwam tegen E&O goed voor de dag, maar de gehavende ploeg verloor wel. Foto: Aeolus.
Aeolus kwam tegen E&O goed voor de dag, maar de gehavende ploeg verloor wel. Foto: Aeolus.

Handbalsters Aeolus nipt onderuit met gehavende ploeg

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen E&O. De bezoekers uit Emmen waren met 20-21 te sterk.


Trainer/coach René Zuidema had nog wel een puzzel op te lossen omdat de helft van de selectie om uiteenlopende redenen niet beschikbaar bleek. Het ontbreken van Hedy Oostenbrink, Chantal Kampijon, Grianne Roossien, Anne Perdok en keepster Lisanne Zoethout werd opgevangen door een beroep te doen op een aantal speelsters van het midweek-team en een tweetal speelsters uit de B-jeugd.

Compliment

Aan het spel vielen al die omzettingen bij de thuisformatie amper af te lezen. En dat mag gezien worden als een compliment aan Anita Bult, Anouk Stoffers, Bianca Middel, Natascha Weidema, Kim Stadman en Kimberley Smits. Dat zestal had de taak om de ontbrekende vaste waarden bij Aeolus te vervangen en aan die taakstelling werd ruim voldaan. In de eerste helft liet de dekking aan beide kanten zich niet onbetuigd. Beide formaties streden voor elke vierkante meter en probeerden zo weinig mogelijk ruimtes weg te geven. Ondanks wat tijdstraffen over en weer is de conclusie gerechtvaardigd dat het nooit ergens echt over de schreef ging.

No-look pass

Het gehavende Aeolus verbaasde in die eerste helft het publiek, en misschien ook wel zichzelf, door brutaalweg in het spoor van de Drentse opponent te blijven. Hierbij viel ook het brutale spel op van de youngsters Stadman en Smits. E&O had aanvankelijk het initiatief, maar bij 4-4 kwam de thuisploeg voor het eerst langszij om vervolgens de regie over te nemen. Zo stond het in de 20e minuut 8-6 en haalde Aeolus de rust met een 13-12 voorsprong. Eén treffer van de Wildervankster equipe was gekoppeld aan het mooiste moment van de wedstrijd. Anita Bult trok vanaf de opbouw naar binnen en bediende de vrijstaande Kimberley van der Laan op de cirkel met een prachtige ‘no-look pass’. De treffer die het opleverde was dan ook de bekroning van een fraaie actie.

Effectiever

Ook in de beginfase van de tweede helft behield de Oost-Groninger formatie het initiatief. Aeolus liep weg naar 15-12, maar deed in de fase daarop zichzelf tekort door prima uitgespeelde kansen niet te verzilveren. En juist op dat punt bleken de gasten uit Emmen een stuk effectiever. Bij 15-15 lag het duel weer helemaal open en de thuisploeg kreeg minder grip op het duel. E&O liep weg naar 16-19 en dat gat wist Aeolus niet meer te dichten. Het kwam nog akelig dichtbij, maar zag met een eindstand van 20-21 beide punten net uit het zicht verdwijnen.


* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 9, Kimberley van der Laan 4, Irene Mik, Anita Bult en Elsa Brouwer 2, Danique de Groot en Kim Stadman 1.