De spelers van Stadskanaal juichen nadat ze kort voor rust op 0-3 zijn gekomen. Foto: Bert Woltjes.

Veendam 1894 fors onderuit bij herstart

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 is zondag in eigen huis hard onderuit gegaan tegen Stadskanaal. De bezoekers waren veel te sterk en wonnen met 0-4.

Veendam speelde eind november zijn laatste competitiewedstrijd. In Groningen werd destijds met 2-0 verloren van GVAV-Rapiditas. Vervolgens werd de competitie zoals bekend vanwege de strenger wordende coronamaatregelen stilgelegd. Zondag pakte Veendam de draad eindelijk weer op. De wedstrijd waarmee het seizoen werd hervat, was er echter eentje om snel te vergeten.

Niet compleet

Het lager geklasseerde Stadskanaal was in het Henk Nienhuis Stadion heer en meester. Veendam, dat zeker niet compleet was, speelde ver onder zijn kunnen. In de openingsfase nam het nog het Stadskanaal-doel onder vuur, maar veel meer mogelijkheden kregen de geelzwarten niet.

Al 0-3 bij rust

Na tien minuten kwamen de gasten op voorsprong, door een treffer van Jeffrey Bakker. Hij schoot in de 30e minuut ook de 0-2 tegen de touwen door een strafschop te verzilveren. Met een fraaie uithaal, die in de kruising belandde, bepaalde Leon Bos de ruststand op 0-3. Maik Tolner maakte er kort na rust 0-4 van en dat was ook de eindstand.

Nare smaak

Veendam komt pas op 6 maart weer in actie. Dan nemen de Veendammers het in Groningen op tegen FC Lewenborg, de nummer 12 in de tweede klasse L. Dan zou Veendam in staat moeten zijn om de nare smaak van de nederlaag van zondag weg te spoelen.