Wildervank moest het zaterdag uiteindelijk afleggen tegen SJS. Foto: Brigitte de Wijk/SJS.

Wildervank verliest terrein na vijfde nederlaag

WILDERVANK - Het ambitieuze Wildervank heeft zaterdag zijn vijfde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg is nu afgezakt naar de negende plaats in de vierde klasse D.

In Stadskanaal ging Wildervank met 4-1 onderuit tegen SJS. Wildervank begon nog wel goed aan het treffen tegen de nummer drie. Met een lange bal werd topscorer Lourens Huizing in stelling gebracht, maar hij schoot voorlangs.

Na ruim tien minuten spelen was het wel raak. De snelle Huizing werd opnieuw de diepte ingestuurd en ditmaal rondde hij het karwei wel doeltreffend af.

Wildervank kon de voorsprong niet vasthouden. SJS, dat in het eerste bedrijf nog een strafschop had gemist, maakte kort na rust de 1-1 en trok in het laatste kwartier de zege naar zich toe. Een fout in de achterhoede van Wildervank betekende de 2-1 en mede door een rake strafschop (plus rood voor de Wildervanker goalie) liep SJS uit naar een 4-1 zege.