Afbeelding

Noordster onderuit in derby tegen WVV

Sport

OUDE PEKELA - Eersteklasser Noordster heeft zaterdagavond in eigen huis de derby tegen WVV verloren. De Winschoters wonnen met 0-3.


Noordster kwam al in de openingsfase van het duel op achterstand. Thom van der Veen werd uit een vrije trap bereikt en haalde de trekker over. Niet lang daarna verdubbelde WVV de voorsprong door te profiteren van een ongelukkige situatie achterin bij Noordster. Weer was Thom van der Veen de man van de goal.

Na de 0-2 kwam Noordster wel wat beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dat niet. Ook na rust leverde de Pekelder dadendrang niets op, terwijl aan de andere kant Thom van der Veen wel weer trefzeker was. Hij bepaalde met zijn derde goal van de avond de eindstand op 0-3.

De Pekelders zijn met 7 punten uit 13 duels de hekkensluiter in de eerste klasse F. In de strijd tegen degradatie kan er zondag een belangrijke slag geslagen worden, want dan gaat Noordster op bezoek bij mede-laagvlieger FVC. De Friezen hebben op dit moment vier punten meer dan de Pekelders.