Afbeelding

Vierde klasse: Alleen PJC wint en loopt in op koploper

Sport

NIEUWE PEKELA - Van alle vierdeklassers in de regio heeft afgelopen weekend alleen PJC het zoet van de overwinning mogen smaken. De Pekelders deden daarmee goede zaken.


PJC won zondag in eigen huis met 3-0 van BNC. Hans Nitters opende de score met een rake strafschop. Jeroen Jager verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong. Hij werkte een vanaf de rechterflank laag voorgegeven bal tegen de touwen. Ook de 3-0, na rust, kwam tot stand via een aanval over de flanken. Ditmaal werd het leer binnengeschoten door Tom van der Schuur.

PJC won niet alleen de strijd om de tweede plaats (het verschil tussen nummer twee PJC en nummer drie BNC was voor de aftrap slechts één punt), maar de Pekelders liepen ook twee punten in op koploper Engelbert. Die ploeg kwam op bezoek bij Kwiek niet verder dan 1-1. PJC staat nu nog maar twee punten achter op Engelbert. Donderdag komt de complete top-drie van de ranglijst weer in actie. PJC ontvangt dan Gieterveen.

Overige vierdeklassers 

In de onderste regionen van de vierde klasse C gingen Pekelder Boys en Bareveld onderuit. De Boys slaagden er niet in om de overwinning op MOVV een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Wedde werd met 4-2 verloren. Bareveld ging met 3-1 onderuit bij Eext.  Zaterdag-vierdeklasser Wildervank kwam niet in actie.