Leden van SV Veendam Atletiek waren afgelopen weekend op diverse fronten actief.
Leden van SV Veendam Atletiek waren afgelopen weekend op diverse fronten actief.

Actief loopweekend voor leden SV Veendam Atletiek

Sport

VEENDAM - Leden van SV Veendam Atletiek hebben afgelopen weekend aan de start gestaan van verschillende lopen.


Esther Wiechertjes en Merwin Dollison behaalden podiumplaatsen tijdens de vijf kilometer lange Lenteloop in Emmen. Dollison werd eerste bij de heren 40+ in een tijd van 17.15 minuten. Wiechertjes behaalde de tweede plek bij de dames in een tijd van 25.33.

Monnikenloop 

Klaas Brouwer behaalde in de categorie 55+ de eerste plaats op de 10 kilometer tijdens de Monnikenloop op Schiermonnikoog. Hij kwam na 42.48 minuten over de streep. Ook Saskia Swieringa stond aan de start van deze loop. De Veendamse voltooide de 10 kilometer in 1.03.28 uur.

Ultraloop 

Wim Opten stond na een lange voorbereidingsperiode aan de start van de Zestig van Texel. Hij voltooide de ultraloop over 60 kilometer in een knappe eindtijd van 5.37.36 uur.

AnnerBos Cross 

In Annen gingen meerdere leden  van Veendam Atletiek van start op de 5 kilometer lange AnnerBos Cross. Henriëtte Lagerwerf was de snelste van de SVVA-leden en zette een eindtijd neer van 21.17 minuten. Zij miste hiermee net het erepodium. Dennis Driehuis volgde in 27.06 en Hye Jin van Dorssen, terugkomend na een blessure, in 28.34.