Afbeelding

Muntendam verliest, ZNC wint

MUNTENDAM/ZUIDBROEK - In de derde klasse B is Muntendam zondag voor de zesde keer dit seizoen onderuit gegaan. Competitiegenoot ZNC boekte juist de zevende zege.

Muntendam ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen TLC uit Leek. De thuisploeg speelde een goede eerste helft en dat leverde een aantal grote kansen op, maar die waren nagenoeg allemaal niet aan de Muntendammers besteed. Alleen Patrick Vasse kwam halverwege het duel tot scoren.

Geelgekleurd duel

Na rust waren de rollen omgedraaid en waren de bezoekers uit het Westerkwartier de bovenliggende partij in het geelgekleurde duel: er werd maar liefst acht keer geel getrokken. TLC had ondertussen veel tijd nodig om het overwicht in goals uit te drukken: pas in de laatste tien minuten sloegen de bezoekers tweemaal toe. Muntendam kreeg vervolgens nog de ultieme kans om de stand gelijk te trekken,maar een toegekende strafschop werd gemist.

ZNC

ZNC kon wel juichen. Op bezoek bij De Wilper Boys werd met 1-3 gewonnen. Nadat de Brouksters een strafschop hadden gemist, sloeg de thuisploeg halverwege de eerste helft toe. De Wilper Boys liet vervolgens na de voorsprong te verdubbelen en dat kwam de gastheren duur te staan. ZNC kwam de mindere fase te boven en trok de stand via Raoul Grasmeijer kort voor rust gelijk. Halverwege de tweede helft zorgde Joop Uuldriks voor de 1-2 en in de slotfase maakte Harmen Hager er 1-3 van.