Een blije Dinet Oosting. Foto WBSC Europe
Een blije Dinet Oosting. Foto WBSC Europe

Opnieuw Europese titel voor Dinet Oosting

Sport

VEENDAM - De uit Veendam afkomstige softbalster Dinet Oosting is zaterdag Europees kampioen geworden met Olympia Haarlem. Het was haar tweede Europese titel in drie weken tijd.

Dinet Oosting veroverde onlangs, zoals gemeld, in Barcelona de Europese titel met het Nederlands Dames Softbal-team. Zaterdag speelde ze met Olympia Haarlem in het Italiaanse Bollate de finale om de Europa Cup I. Het team had zich voor de gelegenheid versterkt met een aantal gastspeelsters, waaronder Dinet Oosting. Zij speelt normaliter voor Tex Town Tigers uit Enschede. 

Spannende finale

Met Oosting in de gelederen was Olympia Haarlem oppermachtig en bleef tijdens het toernooi acht duels ongeslagen. In de finale, die zaterdag werd afgewerkt, werd afgerekend met het Italiaanse topteam Forli. Dat gebeurde wel in een bijzonder spannende wedstrijd. In de verlenging kwamen de Nederlanders eerst nog op achterstand, maar vervolgens werd Dinet Oosting na een tweehonkslag in staat gesteld om er 3-3 van te maken. Uiteindelijk won de ploeg van de Veendamse met 4-3.