Een van de speelsters van Aeolus is niet af te stoppen door de bezoekers uit Rolde. Jack Molema

Handbalsters Aeolus verslaan ook Unitas

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank blijven maar winnen. De koploper rekende dit weekend af met het bezoekende Unitas uit Rolde: 25-19.

Tot halverwege het eerste bedrijf ging de wedstrijd gelijk op. Bij de thuisploeg had men moeite om de dekking goed op de rails te houden en daar wist de formatie uit Rolde wel raad mee. Aeolus incasseerde iets teveel strafworpen en tijdstraffen, in hun ijver om de aanvalsdrang van de gasten in te dammen.

Wisselvallig

Daarnaast liet het aanvalsspel van de Wildervanksters een wisselvallig beeld zien. Uitstekend uitgespeelde mogelijkheden en onnodig balverlies volgden elkaar in rap tempo op. De opbouwlijn bij de thuisformatie wist in de eindfase van de eerste helft het verschil te maken. Aeolus sloeg een gaatje van drie treffers en wist dat vlak voor het rustsignaal nog op te krikken naar vier, daarmee de ruststand op 13-9 bepalend.

Slechts vier speelsters

Unitas zocht na rust naar de aansluiting en kwam af en toe ook op een verschil van twee treffers, maar de thuisploeg had telkens op tijd een antwoord paraat. Op die wijze wist men de Drentse formatie van het lijf te houden. Aeolus overleefde zelfs een periode waarin het met slechts vier speelsters in het veld stond als gevolg van twee tijdstraffen. In die fase liet keepster Anne Pater weer eens van zich spreken door met een aantal prima reddingen de ploeg door een moeilijk moment te helpen.

Bevliegingen

Dat de Oost-Groninger formatie het verschil uiteindelijk op zes treffers wist te brengen, had het te danken aan een handvol snelle omschakelingen en een paar bevliegingen vanaf de opbouwlijn. Met een eindstand van 25-19 hield Aeolus de punten in eigen huis en wacht zondag wederom een thuisduel, dan tegen HVR ’97.