PJC hield een punt over aan het duel tegen LEO in Loon.
PJC hield een punt over aan het duel tegen LEO in Loon.

Muntendam wint weer; PJC pakt punt

Sport

OOST-GRONINGEN - Derdeklasser Muntendam heeft zondag de vijfde overwinning op rij geboekt. Competitiegenoot PJC speelde gelijk.

Na zeges op Gieten, MOVV, SVZ en Groninger Boys en het en passant binnenhalen van een periodetitel was Muntendam zondag te sterk voor Westerwolde: 4-2. Vlak voor rust bracht Maikel Hut de thuisploeg aan de leiding. Dat gebeurde na een fase waarin Westerwolde een groot aantal riante scoringskansen om zeep had geholpen. 

Rode kaart

Kort na de goal van Hut kwam Westerwolde wel tot scoren, maar even later dupeerde de aanvoerder van de gasten zijn ploeg door een doorgebroken Muntendammer neer te halen met als gevolg dat Westerwolde met tien man verder moest. 

Dat speelde de thuisploeg uiteraard in de kaart. Kort na rust maakte Patrick Vasse er 2-1 van en halverwege het tweede bedrijf werd het via Bjorn Puister 3-1. Na de vlak voor tijd geproduceerde aansluitingstreffer kopte Michael Imminga vervolgens de 4-2 op het scorebord.

PJC

Na de verrassende zege op koploper FC Lewenborg heeft PJC zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen LEO. Op Sportpark Marsdiek werd het 1-1. Jur Bontjer tekende voor de Pekelder treffer en bezorgde PJC daarmee het achtste competitiepunt.