Meeden was veel te sterk voor Oldambtster Boys, al stond het halverwege nog wel slechts 1-1. Foto: Bert Woltjes.
Meeden was veel te sterk voor Oldambtster Boys, al stond het halverwege nog wel slechts 1-1. Foto: Bert Woltjes. Bert Woltjes.

Zes ‘Koerier-clubs’ sluiten seizoen winnend af

Sport

OOST-GRONINGEN - Voor de meeste clubs uit het verspreidingsgebied van De Koerier zit het voetbalseizoen er na afgelopen weekend op. Zes van hen sloten af met een zege. 

In de zaterdag vijfde klasse F sloot Damacota een sterk seizoen af met een 0-5 zege op Wagenborger Boys. Twee minuten na de aftrap stond het al 0-1 uit een goed opgezette aanval. Na rust werd er nog vier keer gescoord. De Pekelder treffers werden gemaakt door Aaron Meijerhof (3x), Rodney Meijer en Arnoud Veldkamp. Competitiegenoot Meeden was een maatje te groot voor Oldambtster Boys: 7-1. Vierdeklasser Wildervank won met 1-3 van SVBO. 

In de zondag vierde klasse C heeft Bareveld met 0-5 gewonnen van Gieterveen. Met drie goals was routinier Eddie Schoenmaker de grote man. Bareveld staat nu vierde, maar kan nog ingehaald worden door Siddeburen. Als Siddeburen donderdag niet wint van Bellingwolde, gaat Bareveld -dat vorig jaar nog streed tegen degradatie- de nacompetitie in. 

Derdeklasser Muntendam meldt zich in ieder geval in de nacompetitie, waarin het gaat strijden om een plekje in de tweede klasse. De tegenstander is nog onbekend. Muntendam sloot het reguliere seizoen af met een 2-1 zege op ZNC. De derbywinst kwam tot stand doortreffers van Kevin Bijl en Jarno de Vries. Competitiegenoot PJC nam met opgeheven hoofd afscheid van de derde klasse: de Pekelders wonnen met 3-0 van Gieten.