De bijna volledige Clias-afvaardiging op het Groninger kampioenschap. Foto: Hilda Koopmans.
De bijna volledige Clias-afvaardiging op het Groninger kampioenschap. Foto: Hilda Koopmans.

Vier turnsters van SV Clias zijn kampioen van Groningen

Sport

WILDERVANK - SV Clias heeft uitstekend gepresteerd tijdens de provinciale kampioenschappen turnen in Stadskanaal. De vereniging uit Wildervank leverde maar liefst vier Groninger kampioenen af.

SV Clias had met maar liefst 23 turnsters geplaatst voor deze wedstrijd. Zij kwamem uit op 7 van de 8 niveaus. 

Rosa Lynn Bruins was in niveau 5 de grote favoriet. Ze won beide voorwedstrijden en trok die lijn door tijdens het Groninger kampioenschap: goud. Voor zowel brug als vloer behaalde ze het eerste cijfer. Op balk werd ze tweede. Met een voorsprong van 1,65 punt werd ze eerste.

Bella Molema werd kampioen van Groningen in niveau 4. Molema deed dit met een eerste cijfer voor balk, het tweede cijfer voor vloer, een derde cijfer voor brug en het zevende cijfer voor haar sprong. Haar voorsprong op de nummer twee van het kampioenschap bedroeg 1,4 punt.

Volledig Clias-podium

Alicia Wiebrands pakte in Supplement G de titel. Ook zij wist haar dominantie tijdens de voorwedstrijden te continueren. Zij behaalde zowel voor balk als sprong het eerste cijfer. Over alle vier de toestellen behaalde ze 1.551 punten meer dan de nummer twee. In deze categorie werd het podium bij balk overigens volledig bezet door Clias-turnsters: Isabel Eleveld werd samen met Alicia Wiebrands  eerste op dit onderdeel, terwijl Marit Deekens de twee volgde op de derde plaats. 

Roos ter Brugge werd tijdens beide voorwedstrijden eerste en herhaalde dit tijdens het kampioenschap door Gronings kampioen te worden bij de junioren Supplement E. Ze behaalde een eerste cijfer op balk.