Afbeelding

Veendam 1894 voor het eerst dit jaar onderuit

Sport

VEENDAM - Veendam 1894 is op bezoek bij Aduard 2000 met 3-0 onderuit gegaan. Het was de eerste nederlaag van de Veenkolonialen in 2024, die daardoor ook naast een periodetitel grepen.

Veendam was met nog één duel in de tweede periode te gaan een van de koplopers in de periodestand. De geelzwarten dankten die fraaie notering aan een puike serie resultaten in 2024. Want tot zaterdag werd er dit kalenderjaar nog niet verloren. Daar kwam in en tegen Aduard een einde aan. De thuisploeg, met voormalig SC Veendam-doelman Leonard Nienhuis centraal achterin, was heer en meester. De Veendammers kwamen er nauwelijks aan te pas en zagen bi de tegenstander Rick Kazemier driemaal tot scoren komen.

‘We waren slecht’ 

,,We waren slecht”, is Veendam-trainer Anne Semplonius duidelijk. ,,We hebben nergens aanspraak op kunnen maken. We hebben vrijwel geen duel gewonnen.”  Dat Veendam door de nederlaag ook naast een periodetitel greep, is niet Semplonius zijn grootste zorg. Hij blijft namelijk naar beneden kijken. ,,Het ging ons om het gat ten opzichte van Aduard. Dat hadden we op zeven punten kunnen zetten. Nu is het verschil slechts één punt.”