Een scène uit de voorstelling van het OVW Muziektheater. Foto: Henk Drenth.
Een scène uit de voorstelling van het OVW Muziektheater. Foto: Henk Drenth.

Publiek geniet van OVW Muziektheater

Algemeen

VEENDAM - Het publiek in theater vanBeresteyn in Veendam heeft zondagmiddag genoten van het theaterconcert Terug naar Veendam van Muziektheater Operettevereniging Veendam-Wildervank.

Prachtige melodieën werden bij elkaar gespeeld door Kitty van Zanten (de moeder in het stuk) en Jelger Rijkens (de zoon). Het is een nieuwe formule die door de leden van OVW Muziektheater zelf in elkaar is gezet en geschreven door Audrey Schrage.
De nieuwe regisseuse van het muziektheater, Miranda Bolhuis, maakte er een vlotte voorstelling van met foto’s van Veendam, filmpjes die het verhaal completeerden en dia’s die aansloten bij de nummers die op dat moment op het toneel speelden. Met haar professionele inzichten en aanpak werd het product van de leden een fantastische voorstelling.

Enthousiaste speelsters en spelers 

Het publiek genoot met volle teugen van de enthousiaste speelsters en spelers op het toneel. Na het openingslied Somewhere over the Rainbow (Alma Bakker, Nomi de Ridder, Astrid Rijkens en Marion van Helten) vielen moeder en zoon letterlijk met de deur in het theater. In Terug naar Veendam bezocht moeder, samen met haar zoon, na ruim 30 jaar haar geboorteplaats Veendam. Na de entree van beiden werd Veendam met veel elan bezongen.

Dronken zwerver en piraten

Een dronken zwerver (Ed Spanjerberg) en piraten kwamen onder aanvoering van de kapitein (Annechienus Pot) voorbij. Ook de schaduwzijden van het leven zaten in deze sprankelende show: I know him so well (Alma Bakker en Thea Raveling) en Kon ik maar even bij je zijn (Ilse Lamens). Vervolgens werd vlot naar de liefde overgeschakeld met One hand, one heart (Alma Bakker en Ed Spanjerberg).

Feestje 

Een feestje werd er ook gebouwd: Im weissen Rössl (Cobus Oosting en Alma Bakker) en Im Salzkammergut (Nomi de Ridder). En een vleug romantiek met Komm Zigan (Nomi de Ridder en Annechienus Pot) ontbrak ook niet. Nog voor de pauze zetten de dames met I will follow him de achtervolging in op de felbegeerde zoon. Deze achtervolging zette zich na de pauze voort. Het leek wat te worden tussen Sofie (Merel van Helten) en zoon Daan: Es muss was wunderbares sein (Annechienus Pot en Nomi de Ridder). Tussendoor vertelde moeder van haar school. Do, Re, Mi (Ilse Lamens) werd gezongen. 

Geniale generaal 

Een geniale generaal (Ed Spanjerberg) kwam zijn opwachting maken, Annechienus Pot zong Ein Ständchen, waarna de dames de markt opliepen met Einkaufen machen (Alma Bakker, Nomi de Ridder en Janneke Kraan). Daar werden Dunkelrote Rosen (Cobus Oosting) gekocht en De Roos (Ed Spanjerberg). Toen er wat gestolen werd, was de Politie paraat (Cobus Oosting). Moeder zong het indrukwekkende lied Laat me niet alleen. Het ging vervolgens donderen en bliksemen met Wenn es hier mal richtig regnet

Het Veendammer Leven

Nadat de zwerver zich bekend had gemaakt, stortten de artiesten zich met een Braziliaan (Ed Spanjerberg) op het slotlied. Dit lied kwam uit de operette Het Veendammer Leven dat OVW Muziektheater op 10, 11 en 12 maart 2023 in vanBeresteyn op de planken brengt. Gezien de vele fijne reacties van het publiek kan OVW daar een grote opkomst verwachten.