Afbeelding

Leerlingen Pekelder scholen planten zonnebloemen bij Zonnepark Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - Leerlingen van de Pekelder basisscholen 7-Sprong, H. Wester, Feiko Clock en de Willibrordus hebben maandag zonnebloemen geplant bij Zonnepark Pekela geplant.

Dit deden zij op uitnodiging van de initiatiefnemers van Zonnepark Pekela. Met het planten van de zonnebloemen willen de initiatiefnemers het belang van duurzame energie en biodiversiteit onder de aandacht brengen van de kinderen.

Scholen bezocht

Maandagochtend hebben de bestuursleden van Pekela Duurzaam de verschillende scholen bezocht om bij de deelnemende klassen iets te vertellen over het in aanbouw zijnde Zonnepark Pekela. Vervolgens zijn kinderen van de verschillende scholen ontvangen op het terrein van Zonnepark Pekela om zonnebloemen te planten.

Sight Landscaping, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het aanplanten van al het groen in het zonnepark, heeft de kinderen wat meer verteld over de zonnebloemen. Daarnaast hebben zij de kinderen geholpen met het planten van de stekjes. De planten zullen goed zichtbaar zijn, zodat de groei van de zonnebloemen goed kan worden waargenomen.

Jeugd betrekken

,,Vanaf het begin zijn met bijeenkomsten de inwoners van Pekela bij de ontwikkeling van de plannen betrokken. Wij wilden ook graag de jeugd van Pekela betrekken bij dit zonnepark”, zegt Coen Oosterveld, voorzitter van Pekela Duurzaam. ,,Vandaar dit initiatief om gezamenlijk met de scholen zonnebloemen te planten.”

Eind jaar jaar klaar

De bouw van het zonnepark wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. Per jaar wekt het park ongeveer 56 miljoen kWh op. De initiatiefnemers van dit zonnepark zijn Schoorlemmer Landbouw, Dun Agro, Pekela Duurzaam, Windunie, Solar Proactive, Ilos GMBH en Bronnen VanOns. Meer infoirmatie is te vinden op www.pekelazonnepark.nl