Het werk Middagslaap van Gerrit Velthuis.
Het werk Middagslaap van Gerrit Velthuis.

Moderne klassieken in Kijk ‘s Kunst

Algemeen

WILDERVANK - In galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank is van 28 mei tot en met 10 juli de expositie Moderne klassieken te zien.

Het lijkt een tegenstelling: Moderne Klassieken. Modern betekent eigentijds, actueel, opvallend nieuw, terwijl de term klassieken verwijst naar kunstenaars (schrijvers, schilders, beeldhouwers) uit de antieke oudheid of uit een bepaalde bloeitijd, zoals renaissance, barok of neoclassicisme.

Geschoold aan Klassieke Academie 

Het is echter schijnbare tegenstelling. Want als hedendaagse kunstenaars werken op de wijze en in de geest en stijl van de klassieken, kan gerust gesproken worden van moderne klassieken spreken. En precies dat is wat de kunstenaars in de tentoonstelling in Wildervank doen. Niet alleen zijn zij geschoold op de Klassieke Academie, die studenten vanuit de eeuwenoude figuratieve traditie wil opleiden tot eigentijdse beeldende kunstenaars. Ook beschikken zij over de vaardigheden om kwalitatief hoogstaand werk te vervaardigen.

Moderne Klassieken bestaat zodoende uit werk van in 2016 en 2017 afgestudeerde leden van AKKA (Alumni Kunstenaars van de Klassieke Academie): Angelique van Dalfsen, Elise d’Hont, Annelies Reuter, Gerrit Velthuis en Antoinette Vunderink.