Afbeelding

Jaarconcert Muziekvereniging Voorwaarts Veendam

Algemeen

WILDERVANK - Muziekvereniging Voorwaarts Veendam zal zaterdag 11 juni haar jaarconcert geven in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.

Muziekvereniging Voorwaarts Veendam is al ruim 100 jaar een begrip in Veendam. Momenteel bestaat het orkest uit zo’n 25 muzikanten van jong tot oud en vormt het een gezellige groep muzikale vrienden. Het concert van 11 juni zal het eerste grote concert van de vereniging zijn sinds 2019. Zij hebben er dan ook veel zin in om er iets moois van te maken.

Sinds 2020 staat het orkest onder leiding van J. Albert. Hij heeft directie-ervaring opgedaan bij een fanfare, harmonie, brassband, bigband, operettekoor, musical, strijkkwartet en een symfonieorkest en heeft hierdoor ervaring met diverse muziekstijlen, zoals klassieke muziek, pop, jazz, Latin, R&B en Afrikaanse muziek. Op dit moment volgt hij de opleiding directie bij Ivo Venkov aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Programma

Het programma van het jaarconcert bestaat uit diverse werken en genres. Zo komen de jaren zestig opnieuw tot leven met een Tom Jones-medley en kan de jazzliefhebber zijn hart ophalen aan Glenn Miller. Daarnaast komt er film- en popmuziek voorbij en laten kleine ensembles uit het orkest van zich horen.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa op de avond van het concert.