Afbeelding

Middag over wilsverklaringen in Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Brouwhotel Parkzicht in Veendam wordt zaterdag 1 oktober een informatiemiddag gehouden over wilsverklaringen.

In een wilsverklaring leggen mensen hun wensen over hun levenseinde vast. Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie blijkt dat slechts 21 procent van de Nederlanders een wilsverklaring heeft opgesteld. Blijkbaar is de drempel nog hoog om over het levenseinde na te denken en dit op papier te zetten. Voor iedereen die dit lastig vindt, houdt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) op zaterdag 1 oktober een informatiemiddag in Veendam.

Nadenken

Met de informatiemiddag wil de NVVE onder de noemer Dag van de Wilsverklaring bereiken dat mensen nadenken over hun levenseinde: hoe willen zij dat het er (niet) uit ziet, wat verstaan zij onder uitzichtloos lijden en hoe zien ze de rol van hun naasten hierin? 

Films

Speciaal voor de NVVE heeft documentairemaakster en Gouden Kalf-winnaar Anne-Marieke Graafmans samen met Joost van Herwijnen zes korte, openhartige films van elk tien minuten gemaakt. De films geven een inspirerend voorbeeld van hoe je via wilsverklaringen een gesprek over het levenseinde aangaat.

Aanmelden

De informatiemiddag bestaat uit een lezing over wilsverklaringen en de films van Anne-Marieke Graafmans met nagesprek. Het programma wordt om 14.00 uur en om 15.30 uur aangeboden en biedt ruimte voor het stellen van vragen. Deelname is kosteloos, maar men moet zich wel vooraf aanmelden via nvve.nl/dagvan.