Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros (archieffoto).
Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros (archieffoto).

Albatros werkt mee aan jubileum KCZB Groningen

Algemeen

GRONINGEN/PEKELA - De Groninger afdeling van de korenorganiatie KCZB zal zaterdag 19 november haar 100-jarig bestaan vieren in de Martinikerk in Groningen. Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela zal dan een optreden verzorgen.

In 2020 bestond de KCZB provincie Groningen hondered jaar. De KCZB is een landelijke korenorganisatie van 1000 koren met circa 40.000 zangers. Er worden vele activiteiten georganiseerd voor alle koorsoorten en voor alle koren, van klein tot groot.

Evensong en jubileumconcert 

De viering van het jubileum moest tweemaal worden uitgesteld vanwege het coronavirus, maar zaterdag 19 november is het dan echt zover. In de Martinikerk in Groningen vindt vanaf 17.00 uur een Evensong plaats en om 19.30 uur start het jubileumconcert. 

Tijdens het feestelijke jubileumconcert kan men onder andere genieten van het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela, met dirigent Bouko Tiggelaar en pianist Gert Immerzeel. Verder wordt er opgetreden door het duo Moniek & Mirjam op piano en panfluit, kamerkoor Northern Voices uit Groningen en Vocaal Ensemble Chaverim uit Musselkanaal. De Evensong wordt uitgevoerd door Kamerkoor Northern Voices onder leiding van Edwin Velvis. Het koor wordt op het orgel begeleid door Henk de Vries. 

De Evensong en het jubileumconcert zijn gratis toegankelijk.