Afbeelding

Sportcafé Sportplein wordt voor WK Oranje Café

Algemeen

VEENDAM - Sportcafé Sportplein in Veendam gaat uitpakken tijdens het WK voetbal. Het café wordt dan een heus WK Oranje Café.

De horecaondernemers Fred en Rob van Loenen hebben er zin in. ,,Voetbal, saamhorigheid, bier en bitterballen. Dat zijn toch wel de sleutelwoorden die bij de meeste mensen naar boven komen als we het hebben over het Nederlands elftal op een eindtoernooi. Gezamenlijk kijken naar de wedstrijden van Ons Oranje, onder het genot van een natje en een droogje. Met z’n allen verkleed in het oranje met maar één doel voor ogen: het behalen van de WK-Finale op 18 december”, zegt Rob van Loenen.

Nedeland-Senegal

Bij Sportcafé Sportplein in Veendam is het vanaf 21 november mogelijk om gezamenlijk naar de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Op die dag speelt Nederland zijn eerste poulewedstrijd. Het duel tegen Senegal begint om 17.00 uur. Vervolgens speelt Nederland op 25 november tegen Ecuador (aftrap 17.00 uur) en op 29 november tegen gastheer Qatar (16.00 uur).

Metamorfose

Het Sportcafé zal in de dagen voorafgaand aan het WK een metamorfose ondergaan, zodat bezoekers zich tijdens de wedstrijden van Oranje in een ware oranjetempel wanen. Er wordt gekeken of er een bouwwerk van lege bierkratten gerealiseerd kan worden en oranje decoratie zal rijkelijk aanwezig zijn. ,,Ook zorgen we tijdens de wedstrijden voor de nodige entertainment. Denk hierbij aan een dj, een verloting en leuke acties aan de bar voorafgaand, tijdens en na afloop van de wedstrijden. Uiteraard dient men zelf ook een steentje bij te dragen door verkleed in het oranje komen”, zegt Van Loenen.

Leukste voetbalkroeg

Het fenomeen voetbal kijken in Sportplein is niet geheel nieuw. Met het uitzenden van diverse voetbalcompetities is Sportplein de afgelopen jaren uitgegroeid tot ware voetbalkroeg. Door Fox Sports is men zelfs tot drie keer toe uitgeroepen tot ‘Leukste voetbalkroeg’ van de provincie. Met vier grote schermen kan men vanuit iedere hoek in het sportcafé de wedstrijden live volgen. Wel is het voor het eerst dat in Sportplein een eindtoernooi van het Nederlands elftal te zien valt. ,,Normaal gesproken vinden de WK’s en EK’s plaats in de zomer, wanneer wij gesloten zijn. De periode november en december biedt voor ons meer kansen om er met de mensen in Veendam en omstreken wat leuks van te maken”, zegt Rob van Loenen.