De feestelijke overhandiging van het ‘Pekela JOGG-gemeente-bord'. Foto: Bert Woltjes.
De feestelijke overhandiging van het ‘Pekela JOGG-gemeente-bord'. Foto: Bert Woltjes.

Gemeente Pekela zet in op meer gezonde jaren

Algemeen

OUDE PEKELA - De gemeente Pekela gaat zich de komende jaren inzetten voor een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.

Dat werd vorige week bekrachtigd middels de overhandiging van een speciaal ‘Pekela JOGG-gemeente-bord’. Het bord werd door Mirjam Herder van JOGG NL overhandigd aan wethouder Lex Kupers. Dit gebeurde op basisschool St. Willibrordus in Oude Pekela in het bijzijn van mensen van FC Groningen. De voetbalclub gaat in het kader van de FC Groningen Scholentour namelijk zes weken lang beweeglessen geven op basisschool St. Willibrordus. Hiermee worden kinderen gestimuleerd tot een duurzame, gezonde en actieve leefstijl.

Opgroeien in gezonde omgeving 

Sinds 1 februari 2022 is Pekela een JOGG-gemeente: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. De ambitie van de gemeente is om de Pekelder jeugd op te laten groeien in een gezonde omgeving. Daarom wordt ingezet op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel te vinden zijn: thuis, in de buurt(huizen), op school, op de sportvereniging, op (online) media en werk. Daarbij werkt de gemeente bijvoorbeeld samen met supermarkten en andere bedrijven.

‘We maken gezond gewoon’

,,Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar gaan wij in Pekela iets aan doen. Op de fiets naar school. Fruit en water in de sportkantine. Gezonde producten in de winkel. Buiten bewegen. Niet roken. Samen maken we gezond gewoon”, zegt wethouder Lex Kupers.

Alle sportieve en culturele activiteiten zijn gebundeld op www.PekelaActief.nl.